9 Ekim 2013 Çarşamba

Fatih Forum 6 Ağustos notları




* Fanzin için herkesin yazılarının toplanacağı bir havuz oluşturuldu ve görev alan arkadaşlar tarafından düzenlemesi yapılacak.

* 23 Ağustos cuma günü için film izleme etkinliği yapılmasına karar verildi, görev alan arkadaşlar konuyla ilgili organizasyonu yapacaklar.

* Gösterilmesi istenen filmlerin bir havuzda toplanılmasına karar verildi ve bunun için görev alan arkadaşlar oldu.

* Bebek forumun yaptığı 1 eylülde insan zinciri oluşturma eylemi önerisi duyuruldu, düşünülecek.

* Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgilenmek üzere bir grup oluşturuldu, 6 arkadaş görev aldı.

Gündem maddesi: Suriye

- Suriye'de kan dökülmesine yeteri kadar ses çıkarmıyoruz. Devletin açıkça desteklediği gruplar katliam yapıyor. Yalnızca bizim ülkemizde olan haksızlıklara değil her coğrafya için sesimizi çıkarmak zorundayız.
Orada da insanlar ölüyor. Daha fazla insanın öğrenmesi gereken şeyler var. Bizler ezilen, zulüm görenler olarak ayağa kalkmış insanlarız. "İstifa" diye bağırdığımız bir egemen gücün desteklediği bir katliam var ortada. Bu konuda ne yapacağız?

- Akp'nin sözde Kürt çözümünün Rojava'da desteklediği hareketle ne anlama geldiğini görüyoruz.

- Suriye'deki olayların milletten öte ümmet hareketi olduğunu düşünüyorum. Ciddi bir alevi düşmanlığı var.

- Ortadoğu'da sınırlar, etnik kimlikler yeniden planlanıyor. Sermayenin uzun vadeli planlarının içinde Kürt devleti kurmak, Suriye'yi parçalamak vs. var. Bu planda mevzu Kürtlerle ilgili değil, o bölgede Lazlar yaşıyor olsaydı bugün Laz sorunumuz olacaktı. Batının uzun vadede çıkarlarına sorun çıkartacak bölgeleri yeniden düzenlediğini görüyoruz. Akp bölgede lider ülke olma görevi üstlendi ve ilk yıllarında da batı tarafından çok desteklendi. Büyük adımlar atmaya kalktı, İsrail-Fİlistin, Suriye olaylarına karıştı, batı ülkelerine kafa tuttu. Şu an sınırlarımızda ne yaşanıyorsa Akp'nin dış politikasının büyük rolü var.

- Fatih Forumun konuyla ilgili duruşunu açıklayan bir bildiri hazırlanıp internette paylaşılacak.

Günden maddesi: Silivri

- Silivri'de olan, "siz darbe yapsaydınız bizi yakacaktınız, şimdi kozlar bizim elimizde biz sizi yakıyoruz." hareketidir. Hukuk adına söyleyecek bir şey kalmadı, hukuk öldü.

- Ben darbe planı olduğuna da inanmıyorum, tutarsızlıklar var.

- Hukuk doğuda zaten ölmüştü, biz burada yeni farkettik.

- Bütün bu yaşananlara dışardan baktığımda şunu görüyorum ki yalnızca 10 senede birileri gelip bir ülkeyi ülke yapan herşeyi eline alıp kendi istediği gibi oynatabiliyor. Kafasına göre insanları yargılıyor, cezalandırıyor ya da cezalandırmıyor. Biz aslında hiç var olmamış belki de hiç var olmayacak bir devlete tabîyiz.

- Türkiye'de darbe dönemi bitti. Akp insanları darbe planının var olduğuna inandırıp aslında kendi karşıtlarını etkisiz hale getirdi. Akp zihniyetinden darbeye karşı bir hareket beklemek zaten saflık olur. Bir ülkenin darbe mücadelesi şöyle olur, darbeye yol yapan kurumlar kapatılır, etkisiz hale getirilir ama burada yalnızca kişiler yargılandı. Kurumlar aynen duruyor, bunu yemezler.

- Referandum zamanında insanlar darbeden intikam almak uğruna "evet" dediler ancak ileriyi göremediler. Yeni yasa düzenlemesiyle bundan sonra iktidara kim geçerse yargının bütünüyle onun elinde olacağını anlayamadılar.

* Bir sonraki forumun 13 Ağustos salı saat 21:00'da Saraçhane Parkı'nda yapılmasına karar verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder