9 Ekim 2013 Çarşamba

CENNET DAYANIŞMA 06 Ağustos Salı Forum Notları




Aramıza yeni katılan arkadaşlarla tanışıp onların kaygıları dinlendikten sonra daha önce belirlenmiş gündem üzerinden forum başlatıldı.

*ÖNERİLER*

- Takas pazarımız Perşembe günleri ancak bu hafta bayrama denk geliyor, bu haftalık arife akşamı  açabiliriz.

- Caddede yapılacak olan sergi, vs gibi etkinliklerde ve açılan tanıtım, kayıt stantlarda görevli olan arkadaşların üzerlerinde "cennet dayanışma" t-shirtlerinin olması, soru sorup bilgilenmek isteyen kişiler için daha belirgin olabilir. T-shirt yaptıralım.

- 3. bölge forumları yapılıyor. Bakırköy'de toplanan bu foruma bölgedeki forumlardan 1 ya da 2 temsilci katılmakta, cennet dayanışma da bu bölge forumuna temsilci gönderebilir.

- Tutukluların kendilerini yalnız hissetmemeleri için mektup yazabiliriz ve daha etkin eylemler yapılmalı.

- Berkin'i ziyaret kararı almalıyız.

- Kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermeliyiz. Kanarya'da 460 ev için yıkım kararı verildi. Küçükçekmece forumu bunun için yürüyüş, film gösterimi ve sempozyum gerçekleştirdi ve el ilanları dağıttı ancak Kanarya halkı duyarlı değil.

- Kanarya'daki halkın öncelikle kendilerinin mağduriyetlerini kabul etmeleri gerekiyor. Onlar kendilerini mağdur hissetmedikçe bizler neyin yanında olup nasıl mücadele edebiliriz.

- Kentsel dönüşüm çok geniş bir konu. O nedenle her forumda bu konuyla ilgili görevliler seçilip onların yapacağı çalışmalar da haftada bir tüm forumların birleştiği toplantıda görüşülebilir.

- - Konuşmalar hep eskilerin tekrarı olarak geçmemeli, ileriye dönük projeler üzerine konuşmaya fırsat kalmıyor.

- Diğer bölge forumlarıyla da irtibat güçlendirilebilir ama öncelikle mahallemizde güçlenmeliyiz. 6 yaşından beri burada yaşıyorum ve mahalleme aşığım. Konuları dağıtmadan, kendi mahallemizde çok daha fazla kişiye hangi yollarla ulaşabileceğimizi tartışıp sonuçlandırmak daha önemli.

- Dün Cennet'te bir kafede sahnedeydik. Birbirinden değişik fikirlere sahip pek çok kişi vardı. Grup yorum şarkıları okunduğunda tepki gösterenler de, alkışlayanlar da. Daha sonra Kürtçe, Lazca, vs. şarkıları da dinledi herkes ve arada konuşmalar yaptık. Bir baktım ki grup yorum şarkısına karşı çıkan artık şarkıya eşlik etmeye başlamıştı ve oradaki insanlar da forumlara katılmak istediklerini söyledi.

- 45 senedir burada yaşıyorum. Pek çok idare, pek çok ayaklanma gördüm ama gezi bir ilktir. Mahallemizde de forum olduğunu görmek beni sevindirdi. Şimdi ben de gidip kendi tanıdıklarıma duyurusunu yapacağım ama forumun etkin eylem ve çalışmalarla kendini çok daha iyi duyurması gerekiyor.

- Parkların gerçek tarihlerini araştıralım. İhtiyaçları karşılayıp karşılamadığını inceleyelim ve belediyeye tespitlerimizi sunalım.

- Bir dahaki toplantılara yanımızda yiyecek ve içeceklerle gelirsek daha iyi olur.

- Hürriyet Caddesi'ndeki motorluları uyaralım ve tehlike arz ettiklerinde 155'i arayalım.

*ALINAN KARARLAR*

- 3. Bölge forumlarına temsilci gönderme oy çoğunluğuyla kabul edildi. Ancak gönüllü temsilci çıkmadığı için şimdilik katılınmayacak.

- Perşembeleri açılan takas pazarı, bayram nedeniyle bu hafta arife günü Çarşamba açılacak.

- Forum tanıtım etkinliklerinde görevlilere "Cennet Dayanışma" t-shirtleri yaptırılacak.

- Bayramın son günü 10 Ağustos Cumartesi caddede "Cennet Dayanışma" standı açılacak. Gün boyu tanıtım ve atölye kayıtları alınacak. Çocuklara şeker, balon dağıtılacak.

- Bir dahaki forum toplantısına herkes tutuklar için yazdığı mektupları yanlarında getirecek.

- Bayram sonrası Berkin ziyaret edilecek.

- Bir sonraki toplantı 13 Ağustos Salı saat 21:30'da yine Gaffar Okkan parkı havuz başında yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder