3 Ağustos 2013 Cumartesi

Bakırköy Çamlık Parkı Forum Notları (31 Temmuz)

#direnbakırköy çamlık parkı forumu

- Çevre ve Kent Çalışma Grubu'nun talebiyle Boğaziçi Mensupları Tüketim Kooperatifi deneyimleri paylaşıldı, ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Sunumu yapan Boğaziçi Üniversitesi mensupları, deneyimlerinden yola çıkarak mahallelerde tüketim kooperatifleri kurulmasının neden önemli olduğunu, bu cins bir örgütlenmenin ne şekilde kolaylaşabileceğini anlattı. Tükettiğimiz gıdaya, üretim süreçlerine ve gıda emekçilerine yabancılaşmanın önüne geçmek için, üretici ve tüketici kooperatifleri arasında kurulacak dayanışma ve güvene dayalı bir örgütlülüğün öneminin altı çizildi.

- HES'ler hakkındaki sunumun sonrasında, 'Anadolu'nun İsyanı' belgeseli gösterildi ve ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Nehir tipi HES'lerin hangi şartlar altında ve ne şekilde doğaya ve nehirlerden geçimini sağlayan köylülere geri dönülemez zararlar verdiği konuşuldu. Yaşam haklarını savunan köylülerin taleplerinin dinlenmediğinden, tersine protesto gösterilerinin kolluk kuvvetleri tarafından dağıtılmaya çalışıldığından ve HES yapımı lisansı almış büyük şirketlerin kolluk kuvvetleri tarafından korunduğundan da bahsedildi. Anadolu'nun İsyanı belgeseli de tüm bu konuşulanları destekler nitelikteydi. HES'lerin, termik santrallerin ve nükleer santral girişimlerinin bir bütün halinde görülmesi gerektiği, bu şekilde doğayı ve insanları hiçe sayarak üretilen elektriğin tüketim çılgınlığını destekler nitelikte olduğu da bahsedilenler arasındaydı.

- 2 Ağustos 2013 tarihinde Bahçelievler dayanışmasının ev sahipliğinde Egemenlik parkında yapılacak yeryüzü kardeşlik sofrasının duyurusu yapıldı. Gitmek isteyenlerle saat 19:30 da Çamlık Parkı'nda buluşulup bisiklet, minibüs ve/veya otomobillerle Bahçelievler'e geçileceği bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder